info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Förbud mot farligt takjobb

Byggnadsarbetarna jobbade på taket på 40 meters höjd med bristande skydd på Swedbank Arena, den nya nationalarenan för fotboll. Arbetsmiljöverket lade ett förbud med vite.

Arbetsmiljöverket åkte till arbetsplatsen i Solna efter att ha fått tips om att byggnadsarbetare jobbade på taket utan skydd. De höll på med att montera takkassetter på cirka 40 meters höjd.
-Då hade byggnadsarbetarna fått på sig sele och linor. Detta efter att arbetsledningen på Peab som har samordningsansvaret, fått påstötningar om den dåliga säkerheten. Men vid besöket fick jag bekräftat att man jobbat utan skydd tidigare, säger arbetsmiljöinspektör Lars Ekström.

Vite på 50 000 kronor

Han berättar att arbetet med att sätta upp fasta takskydd hade påbörjats genom att räckesstolpar var monterade.
-Men det fasta takskyddet vid takfoten ska vara färdigt innan något monteringsarbete påbörjas. De måste helt enkelt göra klart skyddet först, säger Lars Ekström.
Han lade därför ett förbud med vite på 50 000 kronor mot det norska företag som är ansvarigt för takarbetena. Besöket på arbetsplatsen gjordes i slutet av juli. Senare rapporterade de inblandade företagen att skyddet satts upp.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Förbud mot farligt takjobb

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig