info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Föraren dog i riggolyckan

Det var en 47-årig man från Polen som klämdes ihjäl av en borrigg i samband med arbeten inför Citybanan i Stockholm. Mannen var anställd för att arbeta med riggen.

Olyckan hände i samband med förflyttning av borriggen. Den välte, mannen klämdes fast under och avled omedelbart av sina skador. Han var anställd genom Bilfinger Industrial Services i Polen, en gren inom Bilfinger Berger, som är Citybanans entreprenör.
Den omkomne var maskinförare med inriktning borriggsarbeten. Han hade lång erfarenhet i yrket och han har bland annat tidigare också arbetat på annat håll med Citybanan i Stockholm. Olyckan hände vid grundförstärkningar av en bostadsfastighet i Fatbursområdet.

Möte om olyckan

Polisen och Arbetsmiljöverket utreder olyckan.
-Vi ska se hur vi kan hindra att något liknande händer igen, säger Hendrik Wille, från Bilfinger Berger, som är projektchef för anslutning Stockholm Södra.
Under fredagen hölls ett möte i Stockholm där fackförbunden Byggnads och Seko var inbjudna av Trafikverket.
Facken informerades om vad som hänt i samband med olyckan.
-Vi diskuterade också hur man ska omsätta åtgärder och handlingsplaner för att få ner olyckor och tillbud i praktiken, säger Tomas Kullberg, regionalt skyddsombud i Byggnads.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Föraren dog i riggolyckan

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig