info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Byggnadsarbetaren v20

Flera fallolyckor under veckan – minst en allvarlig skadad

Under de senaste dagarna har flera personer fallit från stegar och byggnadsställningar runt om i landet. Minst en är allvarligt skadad.

På kort tid har flera yrkesarbetare skadat sig i samband med att de fallit från höga höjder.

Torsdag, 14 maj, kl. 10.53 

Polis kallades till Stenstaden i Sundsvall sedan en man i 55-årsåldern ramlat från en byggställning. Han var vaken och talbar när han fördes med ambulans till sjukhus.

Onsdag 13 maj, kl. 16.45 

En man i 40-årsåldern föll från en byggnadsställning i samband med arbete vid ett privatboende i Göteborg. Han var vid medvetande men klagar på smärta i axel och huvud när han kördes till sjukhus.

Gå med i Facebookgruppen Arbetsmiljö på bygget och få de senaste nyheterna i ditt flöde.

Onsdag 13 maj, kl. 14.16 

En man i 40-årsåldern slog i huvudet i samband med ett fall från en stege på en arbetsplats Jönköping. Han ska enligt polisen ha hållit på med att ordna med en vajer runt en port. Enligt lokaltidningen Jnytt.se var mannens skada så pass allvarlig att han fördes till neurokirurgiska intensivvårdsavdelningen i Linköping. Mannen jobbade ensam och ingen ska ha sett vad som egentligen hände.

Tisdag 12 maj, kl. 15.33

En montör av solpaneler föll från en stege från tre meters höjd på Gasverksgatan i Västerås. Stegen ska ha varit uppsatt mellan två hus enligt polisen. Mannen kördes till sjukhus och klagade på smärtor i ryggen.

Annons
Bluebeam May PC

Du läser: Flera fallolyckor under veckan – minst en allvarlig skadad