info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Fler polacker får F-skattsedel

Antalet polska företag som har F-skattsedel fortsätter att öka. Ytterligare 14 företag väntar på F-skatteregistrering vid skattekontoret Riks i Stockholm. Tolv företag har redan fått F-skattsedel.

Byggnads avdelning i Helsingborg har reagerat kraftigt på att de polska företagen erbjuder tjänster för 100 kronor i timmen. De anser att konkurrensen snedvrids och priserna dumpas. Samtliga Byggnads Skåneavdelningar har därför vädjat till polismyndigheterna i Skåne att man ska agera i ärendet. Men frågan har inte varit prioriterat inom polisen. Nu har kriminalpolisen beslutat att lämna över fem polisanmälningar till åklagarkammaren i Helsingborg. Polisanmälningarna berör arbeten utförda i Höganäs, Helsingborg, Klippan och Ängelholm.
– Vi vill få en korrekt juridisk bedömning av ärendet. Om det ska bli en förundersökning eller inte, säger Gunnar Jakobsson, kriminalkommissarie i Helsingborg.
I detta fall står två lagstiftningar står emot varandra, skattelags- och utlänningslagstiftningen. Skattemyndigheten anser att de polska företagen har rätt att arbeta med F-skattsedel, eftersom de inte är anställda.
Invandrarverket anser att de måste ha arbetstillstånd, eftersom de inte kommer från ett EU-land. Finansdepartementet håller nu på att utreda vilken lagstiftning som i fortsättningen ska gälla.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Fler polacker får F-skattsedel

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig