info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

"Fler hade kunnat dö om lastbilen träffat ställningen"

Plåtslagaren Dainius Seperis jobbar bara ett stenkast från den plats på Drottninggatan där en man i en lastbil körde ihjäl fyra människor i fredags. "Om lastbilen hade träffat byggställningen hade ännu fler kunnat dö", säger han.

Dainius och hans kollegor hade precis gjort helg och var på väg hem när de hörde om händelsen på radion.
– Helt sjukt, säger Dainius Seperis och tar ett bloss när Byggnadsarbetaren träffar honom på Drottninggatan måndagen efter dådet.
Dainius och hans kollegor hade blivit klara med arbetet vid halv tre på eftermiddagen. Det var fredag och de hade skyndat sig för att blir klara inför helgen. De var sex stycken på bygget vid korsningen Drottninggatan och Apelbergsgatan som jobbade med att riva ett plåttak på en av byggnaderna, och Dainius var sist ut.

Hörde på radion

– Jag låste hissen och for hem. På väg hem hörde jag vad som hänt, helt sjukt. Jag tänkte att om lastbilen träffat hissen eller ställningen, då kunde ännu fler ha dött, säger han
Hela helgen har Dainius och han kollegor pratat om händelsen. Dainius chef ringde honom och frågade om han mår bra. Senare under kvällen kunde han med lättnad se på tv att både ställningen och hissen hade klarat sig. Lastbilen hade kört in på Drottninggatan längre ner och fortsatt söderut där vansinnesfärden tog slut vid Åhléns när den kraschade in i parfymavdelningen. Fyra människor dödades och ett femtontal skadades i dådet.

En annan stämning

Att komma tillbaka till bygget som ligger alldeles i närheten av den plats där fyra människor dödats har märkbart påverkat både Dainius och hans kollegor. Stämningen vid Drottninggatan var annorlunda under måndagen. Lugnare och mer dämpad, inte lika mycket stress som det brukar vara enligt Dainius. Samtidigt känner han sig lite säkrare uppe på taket än de människor som befinner sig nere på gatan.
– Vi är chockade efter händelsen. Jag, mina kollegor, allihopa, är i chock. Idag har vi jobbat tillsammans hela tiden. Vi vet inte vad som kan hända, alla är lite mer uppmärksamma idag, säger Dainius Seperis.

Kaj Söderin
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: "Fler hade kunnat dö om lastbilen träffat ställningen"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig