info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Fler byggföretag hamnar hos Kronofogden: ”En av de kraftigaste ökningarna"

Hittills under 2017 har byggkonkurserna ökat med 12 procent, enligt statistik från affärsinformationsföretaget UC. Dessutom har byggindustrins samlade skulder hos Kronofogden ökat med 55 procent under året.

Bygg går mot strömmen. Medan de svenska företagskonkurserna sammantaget minskar så ökar de inom byggindustrin.
Från januari till slutet av september gick 858 byggbolag omkull, en ökning med 12 procent jämfört med samma period föregående år.
Samtidigt är byggkonjunkturen fortsatt stark, och trots fler konkurser ökar det totala antalet företag i branschen. Den sista december 2015 fanns 91 989 aktiva företag inom byggbranschen. Motsvarande antal i slutet av 2016 var 94 628.

LÄS MER: Orosmoln på bostadshimlen när försäljningen minskar

Det ökande antalet byggkonkurser ställer dock till problem för den som inte får betalt. UC rapporterar en kraftig ökning av skulder hos kronofogden.
– Inom byggindustrin ser vi att de totala obetalda skulderna mot leverantörer och staten, det vill säga skuldsaldot hos Kronofogden, växer. Vi ser att för byggindustrin har skulderna hos Kronofogden har ökat med hela 55 procent sedan årsskiftet, vilken är en av de kraftigaste ökningarna av alla branscher vi mäter, kommenterar Richard Damberg, ekonom på UC, i ett pressmeddelande.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Fler byggföretag hamnar hos Kronofogden: ”En av de kraftigaste ökningarna"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig