info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Fick betongblock över sig

Två montörer skadades vid en olycka i Västerås när betongblock rasade samman. Båda två kommer troligtvis att bli återställda efter olyckan.

Olyckan inträffade i mitten av december på en byggarbetsplats i Västerås. Montörerna arbetade på en om- och tillbyggnad på ett Ikeahus i Västerås. De var anställda av företaget Proffs Service.
De båda montörerna monterade betongblock. Enligt ägaren Göran Viljanen på Proffs Service i Västerås AB stod de fyra meter uppe på ett golvblock och hade monterat sju betongblock när plötsligt allt rasade samman. Båda montörerna föll ner på betongplattan och betongblocken ramlade över dem.

Vårdades på intensivavdelning

Båda vårdades på intensivavdelningen under en vecka. Vid fallet fick den 21-årige montören skallskador i huvudet. Den 31-årige mannen skadade armen och fick också en fraktur på bäckenet och i ryggen. Båda är sjukskrivna efter olyckan och den yngre av dem kommer att bli bra. Den andres skador var mer komplicerade, men troligtvis kommer även han att bli återställd efter olyckan.
– Det ser bra ut, men det tar lång tid att läka, säger Göran Viljanen.
Det är fortfarande oklart hur olyckan kunde inträffa. Proffs Service ska lämna in en utredning till Arbetsmiljöverket före den 21 februari.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Fick betongblock över sig

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig