info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

F-skattsedel krävs på Förbifart

Trafikverket kommer att kräva svensk F-skattsedel av alla entreprenörer som ska jobba på Förbifart Stockholm. Syftet är bland annat att förhindra svart arbetskraft.

Kravet på F-skattsedel gäller entreprenörer i alla led. Förutom att svart arbetskraft ska stoppas vill Trafikverket skapa en seriös marknad där svenska och internationella aktörer slåss om jobben på lika villkor. Verket vill även undvika en situation där de själva drabbas av eftersläpande skatter eller sociala avgifter genom att anlita någon utländsk entreprenör eller underentreprenör som inte betalar in skatt och avgifter.
– Vi kan konstatera att svart arbetskraft inom byggbranschen är ett mycket stort problem. Krav på F-skattsedel i alla led skapar även trygghet för våra entreprenörer, eftersom de kan ställa samma krav på sina underentreprenörer, säger Johan Brantmark, projektchef för Förbifart Stockholm.

Samarbetar med Skatteverket

Även Skatteverket är med i insatsen mot att få bort oseriösa byggare från projektet. Skatteverket ska bland annat vara med och informera om svenska skatteregler och om vad svensk F-skatt innebär på projektets leverantörsträffar.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: F-skattsedel krävs på Förbifart

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig