info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Explosion på bygge

En explosion inträffade vid lunchtid i dag på en byggarbetsplats i Torslanda på Hisingen i Göteborg. Två personer uppges ha skadats, en av dem svårt.

Olyckan inträffade där NCC håller på att uppföra ett lager vid Synnerödsvägen i Arendal. I samband med det görs en rad sprängningar.
Explosionen ägde rum mellan två grävmaskiner, som står med 30-40 meters mellanrum. Två personer som uppehöll sig i och bredvid grävskoporna skadades. Grävskoporna står ett 50-tal meter från Synnerödsvägen, dit flera stora stenblock av basketbollars storlek flög i samband med explosionen.Enligt de första uppgifterna kan orsaken till olyckan vara en så kallad dola, ett sprängämne som efter sprängning finns kvar odetonerat i exempelvis ett borrhål och som smäller av.

Dynamit kvar från tidigare sprängning

Stefan Granander, platschef för firman som sköter markarbetet åt NCC på den aktuella byggarbetsplatsen, var inte där när olyckan hände. Men han har fått berättat för sig att explosionen inträffade när den man, som nu uppges vara svårast skadad, stod och borrade ett nytt borrhål.
– Det måste ha suttit kvar dynamit som inte har detonerat från en tidigare sprängning. De som var där såg hur han flög i väg, säger Stefan Granander till TT.
Sprängkunnig personal ska nu komma till platsen för att undersöka om det kan finnas sprängmedel kvar i berget. Det arbetet kan ta från några timmar upp till flera dygn.
De skadade var varken anställda av NCC eller markarbetsfirman utan av ytterligare en underentreprenör som sköter sprängarbetet.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Explosion på bygge

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig