info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

EU-pengar ska öka kompetensen

Kompetensutveckling är en bristvara inom branschen, menar Byggnads. Med hjälp av 35 miljoner kronor från ESF ska anställda och chefer i Stockholmsregionen nu få tillgång till utbildning.

Projektet En byggbransch för alla ska pågå fram till 2021 och går ut på att höja kompetensen i små- och medelstora byggföretag i Stockholmsregionen. Finansieringen kommer från Europeiska socialfonden och målsättningen är att minst 2 000 anställda och chefer ska genomgå utbildning.
‒ Det handlar om kompetensutveckling inom tre givna målområden: yrkesutbildning, bättre arbetsmiljö med mer jämställda och inkluderande organisationer och digitalisering, säger Christer Carlsson, projektledare för En byggbransch för alla.

Ska skapa inkluderande bransch

De olika utbildningarna som ingår i projektet ska skräddarsys utifrån de behov som finns ute i företagen. Det kommer att handla om utbildningar riktade till utlandsfödda som saknar svenskt yrkesbevis. Liksom utbildningar om jämställdhets- och mångfaldsfrågor.
‒ Det handlar om att skapa en inkluderade byggbransch så att kvinnor och personer med utländsk härkomst känner sig välkomna. Företagen behöver stöd, hjälp och kunskap för att bli bättre på att rekrytera kvinnor, säger Christer Carlsson.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: EU-pengar ska öka kompetensen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig