info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

"Ett tag fick jag morfin."

Bosse Andersson, 69 år, före detta vvs-montör.

Ålder då skadan började kännas: 52–53 år.
”Jag är skadad i rygg och axlar och tar mediciner varje dag mot värk. Ett tag fick jag morfin. Eftersom jag jobbade i ett litet företag, på mindre byggen där bygghiss inte användes, bar jag toastolar och handfat uppför trappor flera våningar varje dag. Vid stambyten var det många lyft.

LÄS VÅR GRANSKNING: Vardagsjobben som skadar mest

Förr var det gjutjärnsstammar och de skulle bäras, två meter långa var de. Vi bar också cementrör. Jag jobbade också mycket hemma hos folk med att byta pannor. De går sällan att rulla på pirra, ofta är pannan nere i en källare, och då får man lyfta pannan uppför trappor och nedför trappor.

LÄS MER: Svårt få ersättning för lyftskador

I tio års tid hade jag problem med axlar och rygg innan jag gick ner på halvtid. Byggnads har hjälpt mig att få livränta. För en månad sedan fick jag 200 000 från försäkringskassan. Nu ska vi försöka få ekonomisk ersättning från Afa.”

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: "Ett tag fick jag morfin."

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig