info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Dödsolyckorna 2015

Detta är de fem byggolyckor som kostade arbetare livet under 2015:

25 maj
En 27-årig målare dog efter ett fall från fjärde våningen på en fastighet i Stockholm. Han föll cirka tolv meter då han höll på med måleriarbeten i samband med renovering av fönster. Den omkomne var anställd av ett måleriföretag.
Olyckan utreds av polis och åklagare.

Läs mer: Lägsta dödstalet på sexton år

9 juni
En 53-årig egenföretagare dog efter att en byggnadsställning rasat i Kappelshamn på Gotland. Han ska ha arbetat vid taknocken och stod på en stege som var placerad på en ställning. Stegen ska då ha kasat ner och tryckt ut ställningen. Fallet bedöms till fyra–fem meter.
Förundersökningen är nedlagd.


Olycksplatsen i Tranås 24/9. FOTO: Jakob Hedberg/Smålands-Tidningen

24 september
En 67-årig man, anställd av en entreprenör, dog efter att ha klämts fast under rasmassor på en arbetsplats utanför Tranås. Det inträffade i samband med dräneringsarbeten på en villatomt. Han befann sig i schaktgropen då han fick rasmassorna över sig.
Olyckan utreds av polis och åklagare.

8 oktober
En 48-årig vägarbetare, en signalvakt, dog efter att ha blivit påkörd i samband med asfalteringsarbeten på riksväg 23, utanför Hässleholm. Han tog ett steg bakåt, hamnade mellan lastbil och släp och blev överkörd.
Förundersökningen är nedlagd.

11 november
En 54-årig arbetare, anställd av en entreprenör, dog efter en fallolycka på en byggarbetsplats i Solna norr om Stockholm. Mannen föll ner i en container. Han ska, enligt uppgifter, ha tappat balansen då han kastade ner material.
Olyckan utreds av polis och åklagare.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Dödsolyckorna 2015

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig