info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Dödsolyckan kunde ha hindrats

Dödsolyckan, som inträffade i Solna förra veckan, kunde ha förhindrats. Det menar Tomas Kullberg arbetsmiljöansvarig på Byggettan. I januari stoppade han bygget efter att ha upptäckt stora brister i säkerheten.

– Jag tror att det finns ett samband mellan säkerhetsbristerna som jag upptäckte i januari och dödsolyckan i torsdags, säger Tomas Kullberg till Byggnadsarbetaren.

Stoppade bygget

Anledningen till att Tomas Kullberg stoppade bygget i Solna, som drivs av Peab, var att montörerna saknade skyddssele och infästningar när de arbetade med att fästa de stora betongblocken. I torsdags förra veckan rasade ett trapphus till den kontorsbyggnad som Peab bygger i Solna. Tre personer fördes till sjukhus, varav en 27-årig man hade så allvarliga skador att han senare avled. Efter stoppet i januari blev säkerhetsarbetet under en tid bättre. Men vid olyckan ska de skadade arbetarna ha saknat skyddssele.

Peab: ”Vi gör också den bedömningen”

Till P4 Radio Stockholm säger Peabs informationschef Niclas Brantingsson att Tomas Kullbergs koppling mellan stoppet i januari och dödsolyckan är befogad.
– Ja, jag tycker att den kopplingen är befogad naturligtvis. Vi gör ju också naturligtvis den bedömningen att det fanns varningar för det här i januari, vi rättade till de varningarna och därför är vi också väldigt nyfikna på som hänt nu.

Peter Leander
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Dödsolyckan kunde ha hindrats

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig