info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Dödsolycka granskas i Norge

Polisen är klar med sina undersökningar av olyckan i Norge där en svensk ventilationsmontör dog. Olyckan granskas nu av norska Arbeidstilsynet, därefter avgörs om eventuellt åtal.

Det var i september förra året som en 48-årig svensk ventilationsmontör dog i en olycka i norska Ski.
Han monterade ventilationsrör till ventilationsaggregat, men påträffades död vid sidan av aggregatet. Enligt polisen hade han fallit 2-3 meter
-Vi har fortfarande inget klart svar på hur det kunde ske, säger Roy Taranger, polisens utredare i Follo politidistrikt.
Det som förbryllar är att det bara är 30 centimeter mellan väggen och aggregatet.

Väntar på svar

Polisen är nu klar med sina undersökningar av olyckan och har lämnat över ärendet till norska Arbeidstilsynet, en motsvarighet till svenska Arbetsmiljöverket.
-De är fackmyndigheten och nu avvaktar vi deras kommentarer om utredningen. Vad de anser kan vara avgörande för om man ska utreda vidare och eventuellt väcka åtal, säger Roy Taranger.
En åklagare är inkopplad på ärendet och denne kommer att göra en bedömning, när Arbetsmiljöverket är klart med sitt arbete.
Den 48-årige ventilationsmontören var anställd av ett norskt företag, som anlitats av en underentreprenör med ansvar för att montera ventilationskanaler.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Dödsolycka granskas i Norge

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig