info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Dålig organisation på jättebygge

Arbetsmiljöverket är kritiska till hur Kungsbacka kommun sköter ett gigantiskt bygge där 13 kvarter byggs. Dålig kommunikation och bristande avgränsning riskerar att leda till olycka, menar verket.

Byggherren Kungsbacka kommun fick kritik av Arbetsmiljöverket efter ett besök på en gigantisk byggarbetsplats i Björkris där 13 kvarter bostadshus är under produktion.

Risk för olycka

Arbetsmiljöverket menar att det råder oordning på byggarbetsplatsen eftersom det inte är tydligt vilket byggföretag som bygger på vilken del av arbetsplatsen. Detta samtidigt som det går stora transporter tvärs över området.
– Det kan leda till olyckor, menar Maria Höcke på Arbetsmiljöverket.
Eftersom det är olika byggföretag som bygger olika delar av det stora bostadsområdet, vill Maria Höcke att företagen ska skärma av sina byggarbetsplatser med staket, så att det blir tydligt för både byggnadsarbetare och allmänheten vart det byggs.

Kräver bättre kommunikation

Arbetsmiljöverket vill också att de olika byggföretagen upprättar ett system för att hålla kontakt med varandra när en större transport av byggmaterial ska göras, för att undvika en olycka.

Peter Leander
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Dålig organisation på jättebygge

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig