info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Dålig arbetsmiljö på brobygge

Arbetsmiljöverket riktar kritik mot brobygget över Sundsvallsfjärden. Vid en inspektion upptäcktes flera brister: saknad av livboj och byggnadsarbetare som inte hade tillgång till andningsskydd.

– Det är onödigt att utsätta människor för risker på grund av så små saker, säger Ann-Catrin Danielsson, arbetsmiljöinspektör på Arbetsmiljöverket.
Efter ett möte mellan Arbetsmiljöverket, Trafikverket och ett byggföretag riktar nu Arbetsmiljöverket kritik mot det nyss påbörjade brobygget över Sundsvallsfjärden.
Byggnadsarbetarna, som jobbar nära vattnet, hade till exempel ingen livboj trots att vattnet är väldigt strömt och det finns stor risk att snubbla och ramla i vattnet.
Byggnadsarbetare som kapade pålar hade inte tillgång till andningsskydd trots att pålarna innehåller kvarts, som kan sätta sig i lungorna orsaka ”Stendammslunga”.

”I värsta fall förbjuder vi dem från att arbeta”

Byggföretaget, som kritiserats, har ännu inte besvarat kritiken eller gjort några åtgärder för att fixa problemen.
– Vi får se vad som händer nu. Det första vi kommer att göra om vi inte får något svar är att skicka ut en påminnelse. Sen kommer vi att prata med företaget och om de inte svarar får vi i värsta fall förbjuda dem att fortsätta med sitt arbete, säger Ann-Catrin Danielsson.

Text: Felicia Rydin

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Dålig arbetsmiljö på brobygge

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig