info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggtjuvar på fri fot trots "Efterlyst": "Hoppas komma åt dem"

Byggtjuvar är inte alltid lätta att få tag på. Det erfar polisen i Falkenberg.
Trots att några tjuvar fångades av övervakningskameror vid ett inbrott och exponerades i tv-programmet "Efterlyst" är de fortfarande på fri fot.

Byggtjuvarna fångades på kamera när de gjorde inbrott i en bygghandel i Halland. Foto: Polisen, Efterlyst

Den 12 augusti stormade fyra maskerade män in på bygghandeln Slöinge Trä och Bygg, utanför Falkenberg. Under inbrottet, som skedde klockan fyra på morgonen, fyllde kundkorgarna med märkesverktyg för 130 000 kronor, vilket Hallands Nyheter var först att rapportera om.

– Det är jättetråkigt. Det är väldigt många som är drabbade, exempelvis har det varit flera inbrott i firmabilar i närheten. Det är väldigt mycket pengar som försvinner, säger Camilla Gertsson, vd på Slöinge Trä och Bygg.

Under inbrottet i bygghandeln fångades tjuvarna av företagets övervakningskameror.

– Vi har övervakningskameror på grund av alla stölder som vi har, mestadels i butiken och på gården, säger Camilla Gertsson.

Företaget lämnade över filmen till polisen och tog sedan kontakt med tv-programmet Efterlyst med förhoppning att lätt kunna få tag på tjuvarna.

– Det var en bra övervakningsfilm och bra bilder, så det skulle inte vara något problem att peka ut dem, trots maskering, säger förundersökningsledare Jesper Koch på polisen i Falkenberg.

Har ni fått tag på inbrottstjuvarna?
– Nej. Reportaget har inte fått önskad effekt, men jag vill inte gå närmare in på varför, säger Jesper Koch.

Halland har drabbats av flera inbrott och stölder den senaste tiden. Två timmar före inbrottet i Slöinge var det ett i en annan bygghandel, där det stals verktyg för närmare 250 000 kronor, skriver Hallands Nyheter. Mycket pekar åt att det är samma stöldliga som i Slöinge och det finns även misstankar om att stöldligan har gjort ett inbrott i en bygghandel i Skottorp i början av september.

– Vi misstänker att de ligger bakom ett antal inbrott och de har också härjat runt söderut i  Skåne och Småland. Men vi har samarbete söderut och hoppas att vi kan komma åt dem.

Har inbrotten och stölderna ökat inom bygg?
– Min spontana känsla är att inbrotten ökar, både bland välorganiserade ligor och vanliga tjuvar, exempelvis missbrukare, säger Jesper Koch.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggtjuvar på fri fot trots "Efterlyst": "Hoppas komma åt dem"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig