info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggpanelen: ”Rabatter och påslag är riktigt fånigt ...”

Höstens jobb är igång och det är allt från takpannor till konferensbygge. Men vad tycker panelen om priserna som kunderna betalar för byggmaterial? Och vad är egentligen det bästa med den här årstiden?

Göran Månsson, 61 år, rörmokare, Tallkrogen

Betalar kunder för mycket för byggmaterial?
”Svårt att svara på. Om man jämför med England så är svaret ja. Men samtidigt är ju allt dyrt just nu. En sak vet jag i alla fall, rabatter och påslag är riktigt fånigt.”

Vad jobbar du med just nu?
”Vi håller på att bygga en köks- och konferensanläggning. Just nu är det rätt stressigt. Det ska vara klart i slutet av oktober och det ser inte så lovande ut. Vi har det kämpigt men jag är fullvuxen nu och har slutat att jobba över för många år sedan. Om det behövs får de sätta in fler gubbar, men det löser sig nog till slut.”

Bästa/sämsta med hösten?
”Luften är det absolut bästa. Man mår bra av det friska. Det värsta är mörkret, det slår man inte frivolter för. När jag drar hemifrån strax före sex är det ingen höjdare. Särskilt inte eftersom jag cyklar.”


Ofta har byggfirman rabatt, så läggs det ett påslag så man möts på halva rabatten

Andreas ”Bagarn” Amrén, 24 år, snickare, Sala

Betalar kunder för mycket för byggmaterial?
”Nej, det skulle jag inte påstå. Det finns ju ett påslag, men det ska täcka upp för mycket kringkostnader som kunderna kanske inte alltid tänker på. Ofta har byggfirman rabatt, så läggs det ett påslag så man möts på halva rabatten. Då blir det ändå billigare för kunden i slutändan.”

Vad jobbar du med just nu?
”Jag byter ut trasiga takpannor på ett kedjehus. Det är kanske inte det mest utmanande, men samtidigt inte så stressigt. Det passar bra för mig just nu, för jag är mitt uppe i en renovering hemma. Då är det skönt att inte ha fullt upp på jobbet.”

Bästa/sämsta med hösten?
”Det är skönt att jobba när det är lite rått i luften, då vill man bara komma igång och köra. Det sämsta är när det blir flera dagar med mycket regn. Har man utomhusjobb då står man bara och stampar.”


Det är ju först nu man har fått se solen efter den fantastiskt dåliga sommaren.

Alexander Westberg, 39 år, betongarbetare, Norrköping

Betalar kunder för mycket för byggmaterial?
”Ja, det tycker jag. Skulle nog vilja påstå att det ofta är lite för dyrt. Men jag har inte full koll på rabatterna.”

Vad jobbar du med just nu?
”Jag bygger ett fundament inne på Siemens i Finspång. Just nu är vi bara i uppstartsfasen. Vi river gamla fundament men det kommer att bli bra. Mycket armering och betong är det just nu. Det gillar jag.”

Bästa/sämsta med hösten?
”Det bästa är att man äntligen kan njuta av solen och få lite D-vitamin, det behöver man. Det är ju först nu man har fått se solen efter den fantastiskt dåliga sommaren. Det sämsta är att det blir mörkare och mörkare för varje dag. Det påverkar både humöret och den allmänna stämningen. Jag gillar det inte alls.”

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggpanelen: ”Rabatter och påslag är riktigt fånigt ...”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig