info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggolyckorna ökade 2015

Byggolyckorna ökade förra året. Det visar ny statistik från Arbetsmiljöverket. 3 446 olyckor har anmälts hittills, men fortfarande stiger siffrorna.

De senaste åren har byggolyckorna legat stadigt över 3 000 varje år.
Hittills har 3 446 olyckor anmälts för 2015, enligt Arbetsmiljöverkets redovisning. Det är 128 fler än året innan. Olyckssiffran är den näst högsta de senaste sex åren men den väntas dessutom stiga ytterligare. Orsaken är att olyckorna fortsätter att rapporteras in med en viss eftersläpning, berättar Kjell Blom, utredare och statistiker på Arbetsmiljöverket.

Fler anmälningar väntas

-Man vet aldrig hur mycket mer som kommer in efter årets slut. Ett exempel är hur 2014 års siffror förändrades. Där har vi fått in ytterligare 200 olyckor från april 2015 och fram till idag, säger han.
De olyckor Arbetsmiljöverket redovisar är olyckor med minst en dags sjukfrånvaro, som anmälts till Försäkringskassan. Motsvarande olyckor för utländska arbetare som inte ingår i det svenska socialförsäkringssystemet, redovisas inte.
Enligt den fortlöpande uppdateringen på Arbetsmiljöverkets hemsida har 472 byggolyckor med skador anmälts hittills i år.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggolyckorna ökade 2015

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig