info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnadsarbetare stäms på 250 000

Skattemyndigheten stämmer fyra tidigare styrelsemedlemmar i föreningen Bygg-Gillet, som gick i konkurs 1996, på 250 000 kronor.

Föreningen Bygg-Gillet i Norrköping bildades 1994 av arbetslösa byggnadsarbetare. Tanken var att skapa byggjobb till medlemmarna i föreningen. Redan hösten 1995 började föreningens ekonomiska problem, man släpade efter med skatter och avgifter. Vid flera tillfällen försummades betalning av skatt och avgifter helt.
I juni 1996 försattes Bygg-Gillet i konkurs efter egen ansökan.

– Vi kanske skulle ha gjort det tidigare. Vi valde att betala alla leverantörer i stället för skatterna, säger Peter Kennerfalk som satt med i styrelsen. Han är inte en av dem som stäms utan han har själv gjort upp med myndigheterna.
Skattemyndigheten kräver nu att de fyra från styrelsen solidariskt ska betala 250 000 kronor till staten.
– Det är inte frågan om något brott, stämningen är ett sätt för staten att få in pengarna, säger Leif Fredriksson, skattehandläggare i Linköping som håller i ärendet.

Peter Kennerfalk menar att de inte hade något brottsligt uppsåt, de gjorde helt enkelt dåliga affärer.
– De flesta av oss kan bygga hus men det är sämre med ekonomi. Om man ska göra något likande är mitt tips att man tar ett år och funderar på vad man vill. Sedan är det alltid bra att lära sig bokföring och företagsekonomi.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnadsarbetare stäms på 250 000

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig