info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnadsarbetare ramlade ner från tak och slog i en container – fick lindriga skador

En byggnadsarbetare ramlade ner från ett garagetak och slog i en container utanför Avesta i går morse. Mannen fick föras till sjukhuset efter fallet och fick lindriga skador.

Olyckan inträffade vid niotiden igår morse utanför Avesta i Dalarna. Två byggnadsarbetare arbetade på ett tak till en villa när en av männen föll ned från garagetaket och slog i en containerkant. Mannen som är i 30-års åldern, fick föras till Avesta lasarett och hade problem med andningen efter fallet.
– Det är inte livshotande skador, men han fick någon slags revbensskada, säger Patrick Haglund, tillförordnad gruppchef på miljö- och arbetsmiljöbrott på polisens region Bergslagen.
Det är oklart hur olyckan kunde inträffa. Polisen undersöker nu olycksplatsen och har inlett en förundersökning om vållande till kroppsskada genom arbetsplatsolycka.
– Polisen har också inlett en brottsplatsundersökning. Vi undersöker spår som kan förklara olyckan exempelvis om det kan vara något fel på utrustningen, säger Stefan Wickberg, presskommunikatör på polisen i Bergslagen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnadsarbetare ramlade ner från tak och slog i en container – fick lindriga skador

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig