info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
3D hyrliftar 980 x 260 V25

Byggnadsarbetare ramlade ner från tak och slog i en container – fick lindriga skador

En byggnadsarbetare ramlade ner från ett garagetak och slog i en container utanför Avesta i går morse. Mannen fick föras till sjukhuset efter fallet och fick lindriga skador.
En hantverkare fördes till sjukhus efter att ha fallit från ett villatak. OBS, genrebild!

Olyckan inträffade vid niotiden igår morse utanför Avesta i Dalarna. Två byggnadsarbetare arbetade på ett tak till en villa när en av männen föll ned från garagetaket och slog i en containerkant. Mannen som är i 30-års åldern, fick föras till Avesta lasarett och hade problem med andningen efter fallet.
– Det är inte livshotande skador, men han fick någon slags revbensskada, säger Patrick Haglund, tillförordnad gruppchef på miljö- och arbetsmiljöbrott på polisens region Bergslagen.
Det är oklart hur olyckan kunde inträffa. Polisen undersöker nu olycksplatsen och har inlett en förundersökning om vållande till kroppsskada genom arbetsplatsolycka.
– Polisen har också inlett en brottsplatsundersökning. Vi undersöker spår som kan förklara olyckan exempelvis om det kan vara något fel på utrustningen, säger Stefan Wickberg, presskommunikatör på polisen i Bergslagen.

Annons
Instruktörerna 640×240 V23-26
arrow_forward Senaste nytt
Annons
JM 250×600 V24-26
info

Byggnadsarbetaren.se använder cookies för att optimera upplevelsen för dig som besökare. Läs mer