info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnadsarbetare bodde i dödsfälla

Närmare 40 östeuropeiska byggnadsarbetare bodde i den industrilokal på Volframgatan i Malmö som natten till tisdagen eldhärjades. Trots att ingen blev skadad anser brandinspektören att lokalerna är rena dödsfällan.

Under inspektionen efter branden hittades sängar och köksutrustning i den brandhärjade gamla industrilokalen som en gång inrymda BPA:s kontor i Malmö.
– Helt galet, man hade ställt in spisar och kylskåp på helt otillåtet sätt. Det finns inga utrymningsvägar och fönstren var igensatta, förmodligen för att förhindra inbrott. Det är rena dödsfällan, säger brandinspektör Kent Olsson till Sydsvenskan.
Efter branden bor ingen kvar i lokalen som enligt brandinspektören inte är godkänd för boende av någon form.

Byggnads Södra Skåne avslöjar för Byggnadsarbetaren att det är Totalservice Öresund, ett svenskregistrerat företag, som ordnat boendet för sina anställda. Enligt företaget är boendet menat för 20-30 arbetare, men enligt Byggnads tolk Cezary Mozalewski, är det verkliga antalet boende närmare 40. De flesta är byggnadsarbetare från Polen.
Byggnads Södra Skåne har flera gånger varit i kontakt med företaget och dess anställda för att skriva avtal och informera, men utan resultat.

I dagsläget har Malmöpolisen inga misstankar om brott.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnadsarbetare bodde i dödsfälla

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig