info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnads möter FIFA

Idag träffar en delegation från FIFA representanter från svenska Byggnads och BWI, federationen för byggfacken i världen. Mötet kommer att handla om mänskliga rättigheter vid fotbolls-VM.

Mötet kan resultera i ett nytt ramavtal där FIFA förbinder sig att ta hänsyn till mänskliga rättigheter och fackliga ILO-konventioner när man väljer värdland för fotbolls-VM.
– Det är verkligen dags att FIFA visar att de menar allvar när det gäller mänskliga rättigheter och rimliga arbetsvillkor för de som bygger inför fotbolls-VM. Jag hoppas att ett avtal kan undertecknas idag, säger Byggnads ordförande Johan Lindholm.

Decent work

Byggnads har aktivt medverkat i den kampanjen Decent Work och Byggnads ordförande Johan Lindholm ingår nu i den BWI-delegation som arbetar för att få till ett ramavtal med FIFA. Målet är att FIFA ska bidra till att mänskliga rättigheter respekteras inför och under kommande fotbolls VM.

Besöker Qatar

Byggnads kommer också att besöka Qatar 25-28 mars. Tanken är att man ska följa upp det som Qatars regering och FIFA lokalt lovade, när de fackliga organisationerna besökte Qatar i oktober förra året. Besöket görs tillsammans med byggfack från England, Belgien och representanter från BWI (Building and Woodworkers International).

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnads möter FIFA

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig