info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnads kongress är igång

Starka kollektivavtal för alla i landet och fortsatt arbete med ordning och reda på bygget. Det är viktiga frågor för kongressdeltagarna Per Adolfsson och Åke Liljegren.

Just nu samlas de 158 röstberättigade som ska vara med på Byggnads kongress. Det är en blandning av ombudsmän och yrkesmän. Under fyra dagar ska de tillsammans dra upp riktlinjerna för förbundet de närmaste fyra åren.
Snickaren Per Adolfsson, från Emmaboda, brinner för att alla i landet ska få lika villkor.
– När jag är ute och arbetar ser jag vilka stora problem det är. Arbetare från andra länder har inte samma förmåner som vi har. På papperet har de kanske samma lön, men hur ser det ut i verkligheten?
För att få rättvisa vill Per Adolfsson att frågan diskuteras under kongressen och hur alla i landet ska få jobba under ett vettigt kollektivavtal.

Mer ordning och reda

Kollegan från region Småland-Blekinge, plåtslagaren Åke Liljegren 65 år, är en gammal räv när det gäller kongresser. Det är tredje gången han är på Byggnads kongress och före det var han på flera kongresser för Bleck och plåt. Han vill se att Byggnads kamp för ordning och reda nu blir verklighet.
– Det är ett gigantiskt arbete att få ordning på arbetsmarknaden. Jag ser gärna att vi pratar lite om hur det ska gå till och hur det kan utvecklas till något ännu bättre,

Slips eller inte slips

Båda ser fram emot kongressen och då inte minst kongressfesten. Och klädvalet är i princip redan klart. Per Adolfsson tvekar dock när det gäller slipsen. Möjligen får den hänga kvar i garderoben. Åke Liljegren är däremot säker. Han gör som på de tre senaste kongresserna.
– Jag tar förbundsslipsen för Bleck och Plåt. Jag är en stolt plåtslagare.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnads kongress är igång

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig