info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnads granskar och stoppar oseriösa bolag

Byggnads ska granska och stoppa oseriösa aktörer på Borealis inför ett stort underhållsstopp i höst då cirka 1000 arbetare ska in på fabriken i Stenungsund.

I höst kommer Borealis att göra ett underhållsstopp och cirka 1000 personer kommer att delta i arbetena. Nu ska Byggnads stoppa oseriösa entreprenörer redan innan de börjat utföra sitt uppdrag inne på fabriken.
Tillsammans med IF Metall och Transport drar Byggnads just nu upp riktlinjerna för hur man ska jobba för att förhindra att scenariot från 2009 att upprepas.

”Årets sämsta bygge”

Borealis tidigare storsatsning – en ny plastfabrik, slutade med flera miljoner i obetalda skatteskulder, svartlistning av arbetare, obetalda löner, dålig arbetsmiljö, och dödsfall. Tidningen Byggnadsarbetaren utnämnde Borealis i Bohuslän till ”Årets sämsta bygge” 2009.
– Vi vill vara tidigt ute den här gången. Vi utbyter erfarenheter med IF Metall och Transport och kommer att ha en gemensam strategi, säger Byggnads ombudsman Mikolaj Kosieradzki.

UE-listor

Byggnads har tillgång till ue-listor och granskar just nu de företag som fått uppdraget att arbeta med underhållet av fabriken i höst. IF Metalls fackordförande på fabriken, Patrik Andersson, sägeri en intervju, att Borealis ledning är positiva till det arbete de tre fackförbunden lägger ner för att stoppa oseriösa aktörer.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnads granskar och stoppar oseriösa bolag

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig