info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggjobb fram till pensionen? Så många tror sig inte orka

Knega på fram till pensionen eller kasta in handduken? Färska siffror visar nu att andelen som känner att de måste ge upp byggyrket i förtid ökar.

15 procent av alla byggnadsarbetare över 50 år tror tror själva att de inte orkar med att jobba på bygget fram till pensionen. Foto: Mostphotos

Det är Arbetsmiljöverket som släppt en rapport som visar att 12 procent av dem mellan 50-64 år, som är aktiva på arbetsmarknaden, bedömer att de inte kommer orka jobba fram till pensionen.

Det är en uppgång sedan 2011 då 8 procent trodde att de inte skulle nå målsnöret. Siffrorna bygger på ”Arbetsmiljöundersökning 2019” där 7 000 personer intervjuats.

Inte helt oväntat finns det många som jobbar i byggsvängen som är skeptiska till om deras kroppar håller: Hela 15 procent inom bygg tror inte att det går. De räknar alltså med att tvingas sluta tidigare.

Byggnadsarbetarna toppar listan tillsammans med personer anställda inom utbildning, vård och omsorg.

Det finns även en viss skillnad mellan könen. Av samtliga tillfrågade tror 15 procent av kvinnorna och 11 procent av männen att de inte pallar fram till den ordinarie pensionsåldern.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggjobb fram till pensionen? Så många tror sig inte orka

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig