info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggherre avled efter fall

Dödsolyckan på tisdagen skedde på en arbetsplats där Byggnads utfärdat två skyddsstopp tidigare i år. Mannen som omkom var själv byggherre och ansvarig för det pågående arbetet.

Olyckan som igår kostade en man livet inträffade vid Strängbetongs gamla fabriksbyggnad i Nykvarn, söder om Stockholm. Fabriksbyggnaden ska rivas och bostäder byggas på tomten. Den man som omkom var själv byggherre och ansvarig för samordningen av arbetsmiljön på bygget. Han föll från den fabriksbyggnad som man arbetar med att montera ned.
Byggnads Stockholm-Gotland har tidigare i år lagt två skyddsstopp mot bygget. Det första stoppet gällde bristande personalutrymmen, saknad belysning och bristfällig inhägnad. Vid det andra stoppet, i mars, stoppades allt takarbete. Trapptorn upp till taket samt fallskydd saknades. Tomas Kullberg, chef för förtroendemannaenheten på Byggnads Stockholm-Gotland, säger att arbetet kunde starta igen då det företag som gjorde arbete på taket redovisat hur de i fortsättningen skulle använda selar. Även det första stoppet hävdes efter att bristerna rättats till.
Byggnads uppger att de under våren också har arbetat för att få till en samordning med kommunen, Arbetsmiljöverket och byggherrarna på arbetsplatsen, då man befarat upprepade problem.
Polisutredning pågår, tekniker har varit på plats och förhör hålls.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggherre avled efter fall

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig