info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggbloggare tvingas lägga av

Bloggaren Calle Fridén har bestämt sig för att sluta blogga. Orsaken är att han inte vill uppfattas som en bråkstake när han söker jobb.

Calle Friden har på sin blogg ”Utsikt Från Ett Tak” under lång tid skrivit engagerat om byggbranschen. Totalt handlar det om cirka 1 000 inlägg. Men nu lägger han av. Han avslutar med ett blogginlägg där han förklarar varför. I samband med att han blev arbetslös fick han höra att olika byggarbetsgivare inte var ”jättelyckliga” över bloggandet. Calle Fridén ska ha fått vetskap om att de företag han sökt jobb på läst bloggen och därefter tackat nej. Bloggandet – där han ofta varit kritisk till olika byggbolag när det gäller bland annat arbetsmiljön – har lett till att han uppfattas som en bråkstake. I det sista inlägget skriver han: ”att vara provanställd och skriva provocerande om arbetsgivare, skyddsfrågor eller inflytande, eller om bögar, invandrare eller jämställdhet – är inget som premieras i den värld där jag befinner mig 0630-16 må-to, samt 0630-1315 fr. Då blir man inte anställd.”

Calle Fridén har därför bestämt sig sluta att blogga. Han anser att det är enda chansen för honom att få ett jobb. Han avslutar den sista bloggtexten så här: ”För mig handlar det om att blogga och kanske inte få jobb, eller att sluta blogga och få dem. Enkel matematik alltså. Jag har ingen fallskärm, eller fast anställning att luta mig mot. Jag har bara en viss yrkesskicklighet och goda yrkesreferenser, och då har jag inte råd med Googlandet…”

Byggnadsarbetaren har sökt Calle Fridén för en kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggbloggare tvingas lägga av

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig