info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggarbetsplats sjönk i havet

Bland annat en mobilkran föll i havet i natt då en arbetsplattform blåste omkull i Visby. Plattformen används i arbetet med att bygga en kaj för kryssningsfartyg.

Vid halv tre i natt upptäcktes att plattformen Big Red slitit sig. Kort därefter kantrade den. Därmed hamnade bland annat en mobilkran, två containers, generator och kompressor i vattnet, enligt Region Gotland. I dag ska dykare skickas ner för att se hur det ser ut där detta nu ligger. Inga människor fanns på plattformen.
Byggets projektledare Harald Gröttvik säger i en kommentar på Region Gotlands hemsida att man i nuläget inte kan se vilka konsekvenser det inträffade får för bygget och tidplanen.
– Vi är tacksamma att inga människor kom till skada. Vi prioriterar nu att övrig trafik inte hindras och att Big Red säkras, säger han.
Kryssningskajen ska vara färdig år 2018. Den är till för att större kryssningsfartyg ska kunna lägga till i Visby. Kajen ska sträcka sig 530 meter ut i havet. Arbetsplattformen som vält har använts i arbetet med att placera ut 3000 ton granitsten på havsbotten, som grundläggning.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggarbetsplats sjönk i havet

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig