info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Bygg-Ettans ordförande avgår

Torgny Johansson, 63 år, slutar som ordförande i Bygg-Ettan. Han redovisade beslutet efter en diskussion om utredningen av oegentligheter på kursgården Nässlingen på Bygg-Ettans repskap på torsdagen.

Byggnads största avdelning, Bygg-Ettan i Stockholm, får en ny ordförande den 7 december. Det står klart sedan Torgny Johansson på torsdagen, den 26 oktober, förklarade att han lämnar sitt uppdrag och jobbet på Bygg-Ettan.

Beskedet kom efter en diskussion om utredningen om misstänkt förskingring på Bygg-Ettans anläggning, Nässlingen, i Stockholms skärgård. I samband med utredningen har det framkommit att Torgny Johansson och andra företrädare för Bygg-Ettan under en lång rad år ansvarat för midsommarfirande på kursgården. I samband med firandet har de då fått mat, sprit och logi kostnadsfritt.

På avdelningens repskap på torsdagen, där valda ombud från sektionerna deltar, var kritiken mot ledningen stundtals hård. Det kom till exempel förslag om misstroendevotum mot Torgny Johansson. Det förslaget drogs, enligt avdelningens vice ordförande Johan Lindholm, tillbaka då inga misstankar fanns att rikta mot ledningen. Repskapet beslutade bland annat att förtydliga reglerna för representation.

Efter en paus i förhandlingarna förklarade Torgny Johansson att han slutar som ordförande den 7 december. Eftersom Byggnads ombudsmän har rätt till pension vid 63 års ålder slutar han också sitt jobb på Bygg-Ettan.
Avdelningens valberedning kommer nu att förbereda ett fyllnadsval av ordförande från den 7 december till det ordinarie årsmötet nästa vår.

Johan Lindholm, som är mätningsföreståndare på Bygg-Ettan, vill inte svara på om han är beredd att ta över.
– Jag kan inte det eftersom jag inte fått frågan från valberedningen, säger han.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Bygg-Ettans ordförande avgår

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig