info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Brister kvar efter dödsolyckan i mars

Arbetsmiljöverket har hittat flera brister på det företag där en 63-årig byggnadsarbetare dog i mars. Bland annat saknades fungerande fallskydd. Men företaget undviker kontakt och har inte åtgärdat bristerna än.

Det fanns stora brister i säkerheten på det villabygge som kostade en 63-årig byggnadsarbetare livet i början av mars i år. Det konstaterade Arbetsmiljöverket redan i våras. Bland annat saknades fungerande fallskydd på bygget.
– Det jag kan säga är att om dessa säkerhetsbrister inte funnits på byggarbetsplatsen hade mannen varit vid liv idag, sa Jan Swedberg, biträdande tillsynsdirektör på Arbetsmiljöverket till Byggnadsarbetaren.

Fortfarande flera brister

Sen dess har myndigheten gjort ytterligare ett besök på företaget. Då fanns det fortfarande brister som inte hade åtgärdats: Byggsågar användes inomhus utan dammsugare, det saknades bodar och flera trappor saknade ledare. Trots flera försök har Arbetsmiljöverket inte lyckats komma i kontakt med företaget.
– Vi har krävt att de ska skaffa rutiner för de här punkterna men det har inte varit ett ljud från arbetsgivaren, säger Jörgen Conradsson, inspektör på myndigheten.
Nu har Arbetsmiljöverket tröttnat och skickat ut en skrivelse till företaget. Senast den 29 november måste ett svar ha inkommit.
– Om vi inte får något svar skriver vi ett föreläggande och då brukar det ofta bli fråga om ett vite också, säger Jörgen Conradsson.

Björn Wendelborn Barr
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Brister kvar efter dödsolyckan i mars

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig