info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Borealis utredning av dödsolycka klar

Borealis och Tecnimont säger sig inte veta varför den döde mannen befann sig i röret. Dödsorsaken är kvävning. Enligt rapporten fanns det argongas i röret.

Plasttillverkaren Borealis och byggledningsföretaget Tecnimont har färdigställt sin version av dödsolyckan, som inträffade någon gång under lördagen den 16 maj. Den litauiska mannen hittades av sina arbetskollegor i ett rör vid åtta tiden på kvällen. I ett pressmeddelade slår Borealis och Tecnimont fast, vad media redan rapporterat, att mannen dog av kvävning och att det i röret fanns argongas. Argongas tränger undan syre och är livsfarligt att andans in i trånga utrymmen.

Den döde mannen var anställd av det litauiska byggföretaget OSS, och arbetade med att bygga Borealis nya polyetenfabrik i Stenungsund. OSS saknade kollektivavtal vid tidpunkten för dödsolyckan. Enligt Borealis kommer ändå en olycksfallsförsäkring att betalas ut.

I pressmeddelandet säger Borealis och Tecnimont att de inte vet varför mannen befann sig i röret. Det arbete han skulle utföra tillät honom endast att svetsa utan på röret.
Polis och Arbetsmiljöverket arbetar fortfarande med sina utredningar om dödsolyckan.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Borealis utredning av dödsolycka klar

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig