info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Nu hjälper vi varandra – med kassler och fulöl

Vissa drömde om det oväntade, att det plötsligt skulle hända något nytt, men det blev som de allra flesta redan visste: Följa John, det vill säga industrin och deras riktmärke på 7,4 procent på två år. Enligt Byggnads ger det totalt 2 800 kronor i månaden över de två åren för en byggnadsarbetare med en genomsnittslön. Något att fira? Knappast!

Foto: Mostphotos

Helt klart så var avtalet en förlustaffär för alla arbetare, oavsett avtalsområde. Mer pengar in på kontot förvisso, men samtidigt så mycket mer som ska ut med tanke på hur jäkla dyrt allting har blivit.

”I längden vinner alla på låga avtal som inte jagar inflationen”, säger experterna. Ja, förmodligen har de rätt. Men vad hjälper det mot räkningar och mat som ska betalas nu. Och dessutom – nu väntar pengaslukaren nummer ett, semestern. Hua! Säkert en
rysare för många familjer. Speciellt för dem med små marginaler som kommer få svårt att sätta piff på sommaren.

Men det finns en lösning. Dra ner kostnaderna tillsammans! Visst, det är inte kul för någon att byta ut finöl mot en fulöl, entrecote mot kassler och en livekonsert mot Spotify. Det blir liksom inte samma känsla. Men om man gör det för att piffa till sommarsemestern för någon annan så är jag säker på att det större sällskapet kommer få den fulaste ölen att smaka oändligt gott, kasslerbiten att smälta som smör i munnen (släng gärna på en skiva ost) och få spellistan att skapa minnen långt in på sommarnatten.

Och har du vänner som verkligen lever på marginalen går det ju att bjuda till utan att behöva bli helt barskrapad. Det här behöver inte vara komplicerat, det där ”lilla extra” för en, kan vara stort för en annan.

Säkert har alla på känn vilka som skulle behöva lite hjälp. Det kan vara en granne, ett syskon eller varför inte en arbetskamrat på bygget.

Jag vet vem jag ska dricka fulöl med i sommar, vet du?

Snart dags för semester!

Hur går det med jobben i höst?

Annons
Annons
arrow_forward Senaste nytt
Annons
Annons

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig