info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Blockad begärd mot rivjobb i Halmstad

Byggnads i Halmstad har begärt blockad mot fyra företag som man anser har deltagit i arbetet med att riva ett slakteri i Halmstad. Orsaken är att de inte vill skriva kollektivavtal.

Halmstads kommun har anlitat företaget Ekfors Skrothandel AB för att riva en fastighet i hamnen. Ekfors har därefter anlitat underentreprenörer för rivjobbet.
Byggnads i Halmstad har inte lyckats teckna kollektivavtal med någon av de fyra underentreprenörer som man anser har varit med i jobbet. Man har därför begärt att Byggnads försätter de fyra företagen, polska Spolka Organizationa, litauiska UAB Barsdarstata och de båda svenska företagen Saneringsjouren i Stockholm AB och Rydö Fastigheter, i blockad.

Enligt Tomas Sundqvist på Byggnads i Halmstad har det polska företaget och Stockholmsföretaget lämnat arbetsplatsen sedan beställaren Halmstads Kommun hävdat ett villkor i entreprenadavtalet om att företagen ska gå att få kontakt med.
Ekfors arbetsledare på rivjobbet säger att den polska firman är klar med sitt jobb och att Saneringsjouren aldrig har varit inblandat. I dag är det fem man, från Barsdarstata och Rydö som arbetar på jobbet.
Byggnads träffar Barsdarstata den 31 oktober för samtal om avtal. Rydö Fastigheters ägare, Bernt Andersson som också äger Ekfors Skrothandel, säger att han inte tänker skriva på något avtal.
– Jag har bara en projektanställd eller vad jag ska kalla det så det är inte mycket lönt, säger han.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Blockad begärd mot rivjobb i Halmstad

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig