info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Bemanningsföretag köper byggföretag

Personaluthyrningsföretaget Ecta Resurs AB har köpt Entreprenadställningar i Stockholm AB.

Entreprenadställningar ska bedriva sin verksamhet som ett självständigt bolag inom koncernen.
-Efter 1990-talets stora neddragningar tror vi att branschen kommer att växa. Tanken är att vi ska bygga upp en uthyrningsverksamhet med flera yrkeskategorier, säger Ectas vd Helena Casserlöv-Kvist.
Byggbolaget har cirka 35 anställda och personalstyrkan ska behållas intakt. Ställningsbyggarna kommer att ha samma anställningsvillkor efter uppköpet som de har idag, och det befintliga avtalet mellan arbetsgivaren och Byggnads fortsätter att gälla.
-Uppköpets konsekvenser för de som arbetar i Entreprenadställningar blir inte så stora. Vad jag förstår kommer ställningsbyggarna inte att hyras ut till andra företag, utan de kommer att jobba i lag med eget material precis som förut, säger Stefan Brännström, kontaktman för ställningsbyggarna inom Byggnads.
Vd:n i Entreprenadställningar sitter kvar som vd efter uppköpet, och får i uppdrag att planera för hur personaluthyrningsverksamheten inom byggsektorn ska växa.
Ecta Resurs strategi är att köpa in bolag och företaget har vuxit snabbt. I maj 1998 var antalet anställda cirka 40 och idag är antalet 370.
Ecta Resurs har personal inom kontor, ekonomi, lager och industri/bygg.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Bemanningsföretag köper byggföretag

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig