info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Åtta olyckor - nio döda

Nio byggnadsarbetare omkom på jobbet under förra året. Samtidigt saknas en efter en olycka vid en kraftstation i Värmland.

10 januari
57-årige vvs-montören Ulf Hjalmarsson föll tolv meter från ett tak på en arbetsplats i Trollhättan.
Han avled senare efter att ha skadats illa.

3 februari
55-årige träarbetaren Ove Andersson dog efter en olycka på ett NCC-bygge i Linköping. Han blev klämd då en väggform tippade.

7 mars
En 26-årig arbetare dog efter att en grävmaskinskopa fallit över honom, då han arbetade i en kabelbrunn. Olycksplats: bygget av Citybanan, Stockholm.

21 juli
36-årige byggnadsarbetaren Piotr Sieminski, från Polen dog efter en fallolycka på sex meter på Gotland. Taket gav vika när han tog bort eternitplattor.

5 augusti
64-årige snickaren Bengt Hedberg dog vid en arbetsplatsolycka på ön Regarn, Nynäshamn. Han dog då han kom åt en strömförande elledning med kniv.

31 juli
En 33-årig tak-och plåtmontör dog av sina skador efter att ha fallit sju meter, då en taksektion rasade vid arbeten på ett lager i Helsingborg.

9 september
En 53-årig byggnadsmålare avled efter att ha fallit från en skylift som blev påkörd av en lastbil i Göteborg. Han gjorde arbeten på en fastighet.

4 november
Två montörer, 34 och 37 år, dog efter en olycka vid bygget av Fortums kraftvärmeverk i Värtan. Det hände då en tung byggdel föll mot en skylift.

Saknad

9 maj
En 38-årig kranförare saknas sedan en mobilkran föll i vattnet vid underhållsarbeten vid Fortums kraftstation i Höljes i norra Värmland.

Dog i Norge

2 september
En 48-årig svensk ventilationsmontör dog vid en arbetsplatsolycka i norska Ski. Han tros ha fallit två, till tre meter under installationsarbeten.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Åtta olyckor - nio döda

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig