info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons
Omröstning

Årets byggmiss 2020

Vem har fotat Årets Byggmiss 2020? Nu är det dags att utse vinnaren. De nominerade missarna kommer från Facebookgruppen ”Byggmissar – klantigast i Byggsverige” och du kan rösta på ett, två eller tre bidrag. Sista dagen att rösta är den 31 januari.

Antal röster just nu 1 510 (31/1 kl 00:00)
Jakten på den försvunna eldosan. Det är inte lätt alla gånger om dosan inte är placerad på rätt plats. I det här fallet borrades det fyra hål precis i utkanten av dosan men ingen träff. Och sedan ja – då blev det några hål till, för att inte säga – ett helt gäng. Bilden inskickad av elektrikern Mattias Karlsson.
#1 17.7%
Räddade missen med finess. Här har en lärling varit i farten. Det var bråttom värre. Målaren och ett par andra yrkesgrupper var honom tätt i hälarna. Då blev skärningen runt ventilationsröret inte helt perfekt. Men vissa har huvudet på skaft. Lärlingen räddade upp hela situationen genom att plita dit ett ”Sorry” och en pil på väggen. Vem kan gnälla då? Bilden inskickad av målaren Tim Fast.
#2 4.1%
Smart eller? Det är inte enligt Bygg-AMA, men det funkar. Det är Conny Blomér som satt upp några plastdunkar som stöd för ett rör i den egna villan. När han la upp bilden på Byggmissar – klantigast i Byggsverige – fick han mest tummar upp för tilltaget.
#3 4.3%
Oflyt i badrum. Snickaren Thomas Thorsell träffade på det här drömbygget under en arbetsdag. Han tog en bild och la upp i byggmissargruppen med kommentaren – ”Den absolut sämsta flytspacklingen jag någonsin sett”. Gissningsvis slutade missen med att allt fick rivas ut eller att trösklarna höjdes med ett antal centimeter.
#4 10.1%
Elskåpet som mitt i gatan står. Målaren Douglas Ebbersten brukar vara ute och powerwalka i Kallhäll norr om Stockholm. Plötsligt en dag höll han på att gå rakt in i ett elskåp. Han hade sett skåpet tidigare då det stod bredvid vägen men när det byggdes en ny gång- och cykelbana hamnade skåpet alltså mitt i vägen för gångare och cyklister. ”Jag har känt på skåpet, det sitter idiotsäkert”.
#5 29.1%
Ingen skitfråga. Äntligen en toa, dessutom nybyggd, och ingen kö. Toppen! Befrielsen är bara en dörröppning bort. Oj då – dörrfodret lossna. ”Hm, jag smiter in ändå. Nöden har ingen lag”. Inskickad av arbetsledaren Jan Sikström.
#6 2.1%
Silen som blev en håv. Så nära men ändå helt fel. Det SKA sitta en lövsil just där, men den är vänd upp och ner. Betongarbetaren Fredrik Holländer tog bilden i Gustavsberg utanför Stockholm. ”Det är ingen tillfällig lösning, det kan man ju se ibland, utan den här sitter fast hela vägen upp.” Frågan är – vad händer när det är fullt i stupröret?
#7 15.6%
Inte så listigt. Det här mästerverket är inskickat av snickaren Dennis Pettersson. Han tog bilden när han skulle fixa till en lägenhet för en ny hyresgäst. Notera den lilla finessen, urfasningen mot golvlisten. Strålande!
#8 1.5%
Totalt haveri. Aj, aj, aj, ingen vacker syn. Här verkar någon ha knäat eller kanske rent av försökt hoppa på plåten för att den ska komma på plats. Och ja – det var en firma som gjorde jobbet. Bilden inskickad av målaren Bo Wallvingskog.
#9 3.6%
”Fult och oseriöst”. Här en bild från ventilationsmontören Johan Pettersson. Han var inne i en matbutik och fick se den är dragningen av ventilationen. Notera silvertejpen på mitten. ”Man behöver inte vara raketforskare för att se att det där inte ser bra ut”.
#10 3.6%
Nöden har ingen lag – eller? Det finns rördragningar och så finns det rördragningar. Som i det här fallet. En minst sagt spännande lösning för att få bort avloppsvattnet. Till slut gick det inte – det blev ett större utsläpp i källaren. Då fick Sophie Palmgren, som hyr huset, rycka ut och förbättra den tidigare ägarens något tveksamma konstruktion.
#11 2.5%
Vilken tra-pap-paaa!? En hämtning på förskolan kan roa mer än vad många tror. Som den här gången när arbetsledaren, tidigare snickaren, Magnus Bergström upptäckte den här nybyggda ”trappan”. ”Jag asgarva när jag såg den, det värsta jag sett.” Stegdjupet var alldeles för grunt, typ 5 centimeter, och de hade stöttat hela konstruktionen med sand från sandlådan.
#12 5.6%
Annons
Annons

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig