info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons
Omröstning

Årets byggmiss 2019

Tävlingen är nu avgjord och omröstningen stängd. Tack för din medverkan!

Antal röster just nu 1 734 (1/2 kl 00:28)
Uppochner. Vi är vana vid att spak uppåt öppnar kranen och spak nedåt stänger kranen. Men på en campingplats i södra Sverige fungerar världen tvärtom Det fick rörmokaren Ingemar Mattisson erfara under sommarsemestern.
#1 3.5%
Gräslig lösning. Mer än en gång har Roger Svensson dragit på munnen på väg till stugan. Han passerar nämligen ett bygge som drar blickarna till sig. ”Jag skrattar lika mycket varje gång jag åker förbi.”
#2 19.9%
Dubbeldusch. Just det får den som besöker Ola Olssons släktingar och vrider på kranen vid handfatet. Då börjar det nämligen rinna i badkaret också.
#3 5.5%
Tidningsankan. En knöl på golvet fick Benny Hofsten att bli lite orolig. Han var rädd för att det var en fuktskada, men han kunde pusta ut ganska snabbt när han började riva golvet. I stället blev det läge för fika och lite tidningsläsning.
#4 3.5%
Omvägen. Mikael Karlsson hittade den här annorlunda kabeldragningen i källaren till ett bostadshus. Två rör ställde till det lite när den nya spiskabeln skulle fram. ”Jag hade inte gjort på det sättet”.
#5 6.9%
Vilken vacker skapelse! Silvertejp, alla klantskallars gråglänsande räddning. Mikael Kalliomäki är AV-tekniker och har inte gjort den här ”supernödlösningen”. Men han har förevigat en av årets roligaste byggmissar.
#6 23.6%
Ljusfontänen. ”Plötsligt märkte jag hur det började droppa vatten från lampan inne på toaletten.” Rivaren Robin Martinsson fick en chock när kollegan borrat av elslingan så att vattnet sprutade ur alla lampor och eluttag. Efter chocken var Robin snabbt framme med mobilen.
#7 5.7%
Tager vad vi haver. Mär(l)kligt, men det funkar! Snickaren Jimmy Tengval och hans kollegor från Köping skulle byta dörrblad när de upptäckte hemmapularens verk, en dörr fäst med märlor.
#8 7.2%
Popcorn. Plötsligt en morgon började klinkerplattor ”hoppa” upp från golvet. Sedan fortsatte det i flera dagar. Chefen Magnus Pettersson berättade att plattor på en yta av 200 kvadratmeter lossnade innan ”poppandet” slutade.
#9 18.2%
Designdetaljen. Finn fem fel, brukar det heta. För den här missen som muraren Andreas Petersson hittade är uppgiften enkel: 1. Uttaget är för högt upp. 2. Det sitter för nära dörren. 3. Fodret ligger ovanpå dosans underkant. 4. Det är en glipa i överkant. 5. Girningen är sned.
#10 6.1%
Annons
Annons

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig