info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Arbetsmiljöverket kritiserar skola

GB-skolans byggprogram i Sollefteå får stark kritik av Arbetsmiljöverket. Efter ett besök upptäcktes stora brister i skolans säkerhet: farliga kemiska produkter som dammade, otillgänglig ögonspoling och fallrisker.

GB-skolan i Sollefteå får stark kritik av Arbetsmiljöverket. Efter ett besök upptäcktes stora brister i skolans säkerhet: farliga kemiska produkter som dammade, otillgänglig ögonspoling och fallrisker.
En öppen säck med farliga kemiska produkter, ögonspolning som var blockerad och inte gick att nå, trasiga lyftredskap och uppenbara fallrisker.
Det var bara några av de fel som Arbetsmiljöverket upptäckte under en inspektion av GB-skolan i Sollefteå uppger allehanda.se.
”Sammantaget ett flertal arbetsmiljörisker som kan leda till olycksfall och ohälsa för elever och bygglärare”, skriver Arbetsmiljöverket i sin rapport.
Enligt rapporten har skolan också brister när det gäller att undersöka, förebygga och riskbedöma arbetsmiljöriskerna på byggarbetsplatserna där eleverna gör sin praktik. Några av de vanligaste riskerna är belastningsergonomiska risker, kemiska risker, fallolyckor, damm och rasolyckor.

Den femte juni kommer Arbetsmiljöverket att göra en uppföljningsinspektion då skolan kommer att få veta om vilka åtgärder som måste åtas.

Text: Felicia Rydin

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Arbetsmiljöverket kritiserar skola

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig