info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Arbetslösheten är oförändrad

Arbetslösheten inom bygg ligger i princip still. Den öppna arbetslösheten ligger nu på 3,3 procent, vilket är exakt samma siffra som förra året.

Arbetslösheten inom byggbranschen har successivt sjunkit de senaste åren, men nu visar färska siffror från Arbetsförmedlingen att arbetslösheten i princip ligger still för april månad. Den öppna arbetslösheten, bland medlemmarna i Byggnads a-kassa, är i april exakt samma som förra året, 3,3 procent. När det gäller den totala arbetslösheten, aktivitetsstöd och öppen arbetslöshet, är den 5,5 procent vilket bara är en marginell minskning jämfört med förra året (5,6 %).

Låga arbetslöshetssiffror

Siffrorna stämmer överens med Konjunkturbarometerns rapport för april månad som visade att förväntningarna på byggandet bland företagen har sänkts märkbart sedan i mars. Enligt Boverkets nya undersökning som publicerades i veckan bedöms bostadsbyggandet att öka, men i lägre takt de kommande åren, 2017 och 2018.
Historiskt sett är arbetslöshetssiffrorna ändå mycket låga. I april 2013 var den totala arbetslösheten bland Byggnads medlemmar i a-kassa, mer än dubbelt så stor, 11,8 procent.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Arbetslösheten är oförändrad

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig