info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Arbetsdomstolen tar upp fallet Linas

Byggnads kräver Baldak Bygg på 117 617 kronor, eftersom den litauiske byggandsarbetaren Linas Milkevicius blev blåst på lönen. Baldak Bygg, som nu har gett sig till känna, hävdar att Linas aldrig var anställd hos dem. Arbetsdomstolen ska nu ta upp fallet i april.

Linas Milkevicius från Litauen fick ett muntligt löfte från sin arbetsgivare om att han skulle få ett svenskt personnummer och en lön på 10 000 kronor efter skatt varje månad. Men efter flera månader fick han bara 3500 kronor. Linas hävdar att han var anställd av Baldak Bygg för att renovera gamla bion under slutet av 2006. Samtidig bodde han i en sliten lägenhet i huset.
Byggnads har nu krävt Baldak Bygg på 117 617 kronor i skadestånd, utebliven lön och semesterersättning. Baldak Byggs vd Faruk Baldak, som tidigare inte går att nå, skriver nu i ett svar till Arbetsdomstolen att Linas aldrig varit anställd av företaget, skriver Arbetarbladet.
Byggnads och Baldak Bygg är kallade till Arbetsdomstolen den 18 april för en så kallad muntlig förberedelse. Linas Milkevicius lämnade i höstas Sverige och återvände hem till Litauen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Arbetsdomstolen tar upp fallet Linas

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig