info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Arbetaren dog efter fall från 35 meter

Arenabygget inför fotbolls-VM i Brasilien har skördat ännu ett dödsoffer. En brasiliansk byggnadsarbetare dödsstörtade 35 meter efter att en säkerhetslina hade brustit.

22-årige Marcleudo de Melo Ferreira blev det femte dödsoffret på arenabyggen inför fotbolls-VM i Brasilien. Dödsolyckan i Manaus i norra Brasilien inträffade tidigt på lördagsmorgonen under nattskiftet. Byggnadsarbetarna stoppas nu från att arbeta nattetid på arenabygget i Manaus, enligt TT.

Bygget riskeras att försenas

Efter dödsolyckan stoppades arbetet med att färdigställa fotbollsarenan, men har nu återupptagits. Vid årsskiftet ska arenan vara klar men tidspressen har skapat konflikter mellan byggarbetare och ledning. Bygget riskeras därför att försenas ännu mer.
För två veckor sedan inträffade en annan dödsolycka, då två arbetare omkom när en lyftkran kolliderade med den östra läktaren vid byggandet av VM-arenan i Sao Paulo. De andra dödsolyckorna bland arbetare har inträffat under byggandet av arenor i Brasilia och Sao Paulo, uppger The Guardian.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Arbetaren dog efter fall från 35 meter

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig