info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

"Anställde kille strax efter jag sökt"

>>Kabina Karlsson, snickarlärling, arbetslös

Motstånd som jag har mött från arbetsgivare
– Det är extra svårt för kvinnor att få lärlingsanställning. Det finns inget tydligt att ta på, men helt uppenbart är det så att vi inte får komma ut på arbetsmarknaden. Jag har varit arbetslös under två år och jagar jobb hela tiden. Det är tråkigt, det här är det enda jag vill göra.

Om jag blivit bortvald när jag har sökt jobb
– De flesta är jättetrevliga och tycker att det är roligt när jag ringer men sedan så blir det inget av det. När jag sökte på ett ställe, så anställde de en kille strax efter att jag hade sökt. Det är svårt att bevisa och svårt att ta på. Det känns onödigt med en stor kampanj om att stoppa machokulturen när det är ett större problem att vi inte får komma in på arbetsplatserna.

Det här behöver förändras
– Fokusera på arbetsgivaren och ta reda på varför arbetsgivarna inte vill anställa kvinnor. Man kan bara gissa sig till anledningarna, att en kille är fysiskt starkare. Samtidigt så jobbar man i par, och i arbetslag. Yrkesskickligheten handlar inte i första hand om fysisk styrka. Det bästa är om arbetslaget kompletterar varandra och jobbar bra ihop.

Läs hela granskningen av kvinnors arbetslöshet inom bygg här.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: "Anställde kille strax efter jag sökt"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig