info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Anläggare död efter byggolycka: ”Klämdes under släp”

En byggnadsarbetare i 20-årsåldern miste livet vid ett lyft av en släpvagn. Han förklarades död vid ankomsten till sjukhus.

Mannen fördes till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg där man konstaterade att han avlidit av skadorna. OBS! Arkivbild. Foto: Mostphoto

Det var i början på förra veckan som olyckan inträffade intill E6:an i höjd med Kungälv.

– Det var ett arbetslag som jobbade vid sidan av vägen med att lägga avloppsrör, säger Christian Ozanne, utredare på Arbetsmiljögruppen på polisen i Göteborg

Läs också Risk för byggstopp? Materielbrist slår mot snickerier: ”Extrema problem”

Vid olyckstillfället skulle arbetslaget lyfta upp ett släpfordon som var ombyggt för att passa till arbetet. Vid lyftet hamnade en i arbetslaget under släpet och klämdes svårt. Personen var i 20-årsåldern.

Ambulanshelikopter kallades till platsen. Mannen flögs i väg till Sahlgrenska sjukhuset och på plats där konstaterades det att personen var död.

– Arbetets art tyder på att det var anläggningsarbetare som var och jobbade på platsen, säger Christian Ozanne och fortsätter:

– Vi har en teori om hur olyckan kan ha gått till och jag hoppas att vi kan få den bekräftad via bland annan förhör. Men det är lite för tidigt att slå fast den exakta orsaken då det kan finnas flera möjligheter. Det som är konstaterat är att släpet i sig, på grund av tyngden, lett till att personen avlidit, men hur han hamnade där är fortfarande oklart.

Polisen har rubricerat olyckan som vållande till annans död då det handlar om en arbetsplatsolycka. Bland annat ska de titta närmare på företaget som arbetade på platsen.

Läs också AVSLÖJAR: Misstänks ha möjliggjort miljonbedrägerier inom bygg

Vilket bolag är det?

– Det kan jag inte nämna i dagsläget, men vi kommer se om det finns några brister hos företaget.

Gå med i Facebookgruppen Arbetsmiljö på bygget och få de senaste nyheterna i ditt flöde.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Anläggare död efter byggolycka: ”Klämdes under släp”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig