info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Allvarligt skadad vid strömolycka

Två byggnadsarbetare fick ström genom kroppen vid ett takarbete i Kristianstad i går. En av dem skadades allvarligt.

Olyckan inträffade igår vid lunchtid på en villa som ligger mellan Kristianstad och Önnestad. Tre byggnadsarbetare höll på att sätta ett plåttak när någonting gick fruktansvärt fel. Enligt uppgifter från Kristianstadsbladet blev byggnadsställningen strömförande och två av byggnadsarbetarna fick ström genom kroppen.

Svårt skadad på intensiven

En av byggnadsarbetarna klarade sig undan med skärskador, men den andre fick hjärt och lungräddning på byggnadsställningen och fördes sedan i ambulans till sjukhuset i Kristianstad. Enligt Kristianstadsbladet ska den svårast skadade ha återfått medvetandet och hjärtrytmen, men sedan sövts ner. Han ligger nu på intensivvårdsavdelningen.

Oklar orsak till olyckan

Polisens tekniker undersökte under eftermiddagen olycksplatsen utan resultat. Enligt polisens tekniker Carsten Nielsen är det ett mysterium hur olyckan kunde inträffa. Huset är i gott skick och byggnadsarbetarna har bara använt batteriverktyg, så det var inte fel på utrustningen. Kollegerna till de skadade byggnadsarbetarna skadades svårt och även präst tillkallades till platsen för att hjälpa byggnadsarbetarna.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Allvarligt skadad vid strömolycka

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig