info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Allvarlig fallolycka i Tyresö: ”Man inser hur lätt en olycka kan inträffa”

En kranförare i 60-årsåldern föll från en mobilkran i Tyresö i morse. Tack vare en kollega som ringde 112 togs han snabbt om hand av läkare i akutbil och ambulans och fördes till sjukhus.

På fredagsmorgonen föll en kranförare till marken från en mobilkran på ett bygge i Tyresö och fördes till sjukhus. Foto: Nina Christensen

– Han skulle kliva ut ur kranen, föll av någon anledning och landade bredvid däcket på mobilkranen. Akutläkare och ambulans kom inom fem minuter. Han var inte medvetslös men väldigt groggy och hade svåra smärtor. Det var en ren tur att jag var på plats, att vi var två, säger kranföraren Fredrik Melander.

Den skadade mobilkranföraren hade precis blivit klar med att montera en tornkran med hjälp av mobilkranen och höll på att avetablera. Till sin hjälp hade han Fredrik som hjälpte till att lasta över vikterna.

Grindarna stod öppna och mobilkranen skulle köras tillbaka till företaget Edins kranar, där de båda kollegorna jobbar.

– Det var otäckt. Man inser hur en lätt en olycka kan inträffa. Det kunde ha varit jag. Därför är det viktigt att man är två när man avetablerar. Om jag inte hade varit i närheten hade han kanske fått ligga i 1-2 timmar innan någon sett honom.

Bygget som de båda jobbar på ligger i Tyresö, en förort utanför Stockholm, där byggföretaget Turbinen Entreprenad, just nu uppför 147 lägenheter.

Polisens bedömer inledningsvis, efter förhör med vittnen, att det rör sig om en olycka och inte ett arbetsmiljöbrott.

Gå med i Facebookgruppen Arbetsmiljö på bygget och få de senaste nyheterna i ditt flöde.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Allvarlig fallolycka i Tyresö: ”Man inser hur lätt en olycka kan inträffa”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig