info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Adecco in i byggbranschen

Adecco, med över 1000 anställda hantverkare i Norge, ska starta uthyrning av byggnadsarbetare även i Sverige.

Adecco Norge, har 7000 anställda, varav cirka 1000 inom hantverksyrken, exempelvis anläggare, betongarbetare, snickare, målare, murare etc.
Åttio procent av hantverkarna kommer från andra länder, de flesta är polacker.
I Sverige kan det också bli aktuellt att anställa polacker, Adecco har egna kontor i Polen. Företaget är världens största bemanningsföretag, med filialer i 70 länder.

– Vi kommer att använda våra kontor och våra samarbetspartners i Tyskland och Polen för att rekrytera arbetskraft. Hantverkarna kommer att erbjudas 300 timmars språkundervisning i svenska, säger Mats Brändström, chef för bygg- och anläggningsverksamheten i Sverige.
Bristen på hantverkare i Norge möjliggjorde den snabba expansionen av verksamheten där, och nu ser Adecco en begynnande arbetskraftsbrist i Sverige:
– Vi har utgått från prognoser från konjunkturinstitutet och Byggindustrin, samt samtal med storföretag, säger Mats Brändström.

Adecco ska i första hand anställda fyra yrkesgrupper: snickare, betongarbetare, murare och anläggningsarbetare. Under de närmaste två åren ska marknaderna i Stockholm, Göteborg och Malmö bearbetas, sedan utökas verksamheten efter hand.
– I januari kommer vi att ha anställd personal på kontoret i Malmö, hösten 2006 har vi kontor i Göteborg och Stockholm. Det hänger på marknaden om det är aktuellt med fler specialistkontor, säger Mats Brändström.
Företaget är medlem i arbetsgivarorganisationen Almega, och har idag totalt 4500 anställda i Sverige (inom andra yrkesgrupper).
Byggnadsarbetarna som anställs kommer att gå under bemanningsavtalet, vilket betyder att de har rätt till samma lön som övriga med samma yrkeskunskap på arbetsplatsen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Adecco in i byggbranschen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig