info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnads kritiserar SEFA

Byggnads kritiserar SEFA:s företagsledning och tycker att det är tråkigt att vanliga löneförhandlingar slutar med att företaget vill varsla 30 byggnadsarbetare om uppsägning.

I eftermiddag ska Byggnads gå igenom de senaste händelserna på SEFA. Företaget varslar om uppsägning efter att lokala förhandlingar strandat. MB-gruppen på företaget har begärt central förhandling. Ledningen säger att de tänker ta in underentreprenörer eftersom det blir billigare med underentreprenörer än att behålla egen personal.

MB-grupp får stöd av Byggnads

Medbestämmandegruppen på SEFA träffar nu i eftermiddag en ombudsman på Byggnads Väst för att diskutera händelserna på företaget.
SEFA har kallat de förtroendevalda MB-ledamöterna till förhandling den 14 juni. Förhandlingen ska handla om arbetsbrist. Orsaken till arbetsbristen är en omorganisation, enligt kallelsen från företaget.
– Vi tror inte att det finns sakliga skäl till uppsägning, säger Ingemar Rönn, ombudsman på Byggnads Väst.

”Vill permittera”

Ingemar Rönn ska träffa byggnadsarbetarna idag.
– Vi kommer att gå igenom allt och dokumentera detta, inför förhandlingen den 14 juni.
Enligt obekräftade uppgifter har företaget även framfört en önskan om att permittera byggnadsarbetarna på direkten.
– De ville skicka hem dem med permitteringslön redan nu. Men det kan man inte göra. Förhandlingen måste komma först, säger Ingemar Rönn.
SEFA:s vice vd Michael Berglin kommer att ge sin syn på händelserna, i en kommande artikel på byggnadsarbetaren.wonderboys.se.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnads kritiserar SEFA

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig