info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Vd som föll från byggställning och dog

Det var en vd på ett byggföretag som föll från en ställning och dog på en arbetsplats i Göteborg i förra veckan. Nu kommer fler uppgifter om olyckan.

Mannen, som var vd på ett byggföretag, ramlade ner från byggställningen. Foto: Janne Ahnberg / Google Maps

Det var på eftermiddagen i torsdags 2 mars som en man i 35-årsåldern föll från en byggnadsställning vid Selma Lagerlöfs Torg i Göteborg.

Hökerum bygg är huvudentreprenör och arbetar med att bygga drygt 300 hyres- och studentbostäder på platsen.

Läs också Man dog efter fall från byggställning 

”Den förolyckade är en av våra underentreprenörer. Det som absolut inte får hända har hänt och det är ytterst tragiskt. Våra tankar går till anhöriga och medarbetare”, skriver Johan Lind, vd på Hökerum Bygg, i ett mejl till Byggnadsarbetaren.

Företaget, som i höstas valde att göra sig av med alla sina egna snickare, anmälde händelsen till Arbetsmiljöverket och polisen utreder händelsen som vållande till annans död genom arbetsplatsolycka.

Den avlidne var vd på ett mindre byggbolag, enligt uppgift med cirka femton anställda. Mannen ska ha arbetat på en ställning tre till fem våningar upp och skulle ta emot en container att slänga skräp i. I samband med detta ska han ha tagit bort fallskyddet. Men då ramlade han ner, fick containern över sig och avled mer eller mindre omedelbart.

Fallet ska ha varit på runt tio meter.

Byggarbetsplatsen vid Selma Lagerlöfs torg i Göteborg. Foto: Janne Ahnberg

Peter Hellberg är enhetschef på Arbetsmiljöenheten på Byggnads region Väst. Han fick höra om händelsen strax efter att den hade skett. Men då Hökerum Bygg inte har någon egen personal och det inte fanns några fackanslutna medlemmar på det aktuella bolaget där vd:n förolyckades, har inte några fackliga skyddsombud varit på arbetsplatsen.

– Vad vi har hört har det varit någonstans runt 20 underleverantörer på byggarbetsplatsen och ingen av dessa har haft egna skyddsombud, säger Peter Hellberg.

Byggnadsarbetaren har sökt Hökerum bygg:s vd Johan Lind för att ställa ytterligare frågor om olyckan men utan framgång.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Vd som föll från byggställning och dog

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig