info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Här rasade stor byggställning: "Det bara small till"

Helt plötsligt rasade en stor byggställning i Sundsvall i lördags. Som tur var kom inga människor till skada.
– Det var ett ögonblicksverk, säger Conny Högman, operativ chef på ställningsentreprenören ISAB.

Conny Högman, operativ chef på ISAB, är tacksam över att ingen skadade sig i helgens ställningsras. Foto: Isab samt Per-Erik Ström/SVT

Det var vid lunchtid i lördags som en stor ställning plötsligt välte över vägen i området Haga i Sundsvall.  Byggnadsställningen stod mot en fastighet, där man höll på att isolera och putsa om en husfasad.

Ställningen ramlade delvis över en bil som stod i närheten. Som tur var befann sig ingen i bilen och ingen annan kom heller till skada i samband med raset.

Conny Högman är operativ chef på ställningsentreprenören ISAB, som har byggt ställningen och väderskyddet. Han fick ett samtal från en närboende på lördagen som hade sett när ställningen rasade.

– Det var ett ögonblicksverk. Det bara small till och sedan låg halva ställningen på backen. Tack och lov fanns det inga människor i närheten, säger Conny Högman.

Polis på plats efter olyckan. Foto från SVT:s inslag/Per-Erik Ström

Hur olyckan kunde ske vet han inte idag.

– Vinden var inte så kraftig så att det skulle vara en fara för ställningen. Men det är inte vår sak att spekulera i orsakerna och vi drar inga förhastade slutsatser. Det pågår just nu utredningar på flera håll, säger Conny Högman, operativ chef på ISAB.

Polisen har nu gjort undersökningar på plats och en förundersökning är inledd. Initialt är rubriceringen fara för annan, men ingen är misstänkt för brott. Delar av ställningen kommer att monteras ned och en teknisk undersökning kommer att genomföras.

Ställningsoperatören ISAB är underentreprenör till byggföretaget Wallins murteknik som i sin tur gör fasadarbeten åt en bostadsrättsförening.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Här rasade stor byggställning: "Det bara small till"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig